Känner du Årets Gnista?

Utmärkelsen Trästadens Gnista kan gå till en person, organisation eller företeelse som främjar och synliggör träbyggande.

Tredje årets utmärkelse delas ut på Trästadens årliga konferens på Grand Hotel i Stockholm 24 januari 2019.

Nomineringar till Trästadens Gnista tas emot fram till 6/12. Känner du en person eller företeelse som stämmer in på beskrivningen? Maila till carl.wangel@trabyggnadskansliet.se

Tidigare vinnare

2018 Stefan Lindbäck, VD för Lindbäcks Bygg.

Ur motiveringen: ”Genom satsningen på världens mest moderna trähusfabrik tar företaget det industriella byggandet till nya nivåer och höjder. Stefan Lindbäck nöjer sig inte med det som är utan gör allt för att hela tiden bli bättre, i såväl det stora som det lilla. Den inställningen har bland annat lett till egna innovationer och en betydelsefull regional position och tillväxt.“

2017 Arne Olsson, VD för Folkhem.

Ur motiveringen: ”Arne Olsson har fört svenskt träbyggande ut i vida världen men också fört världen till svenskt träbyggande genom att på bara några år ha tagit emot åtskilliga tusentals besökare från 150-talet länder i Strandparken, Sundbyberg. Arne Olssons och Folkhems betydelse för det svenska träbyggandets genombrott kan inte överskattas”.

Trästadens Gnista har fått sitt namn från boken ”Den tändande gnistan: hur små faktorer kan förändra världen”, som är skriven av den engelsk-kanadensiske författaren och journalisten Malcolm Gladwell. I original hette boken The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference och teoretiserar om varför avgörande förändringar i samhället ofta sker plötsligt och oväntat.